Casiana Schimonahia

CUVIOASA CASIANA SCHIMONAHIA – Schitul Casiana-Ceahlau

(secolul al XVII-lea)

Aceasta schimonahie era cu metania din Manastirea Topolita-Targu Neamt. Deci, retragandu-se pe Valea Bistritei cu cateva ucenice, a sihastrit mai intai in padurile Hangului. Apoi, adunand mai multe calugarite in jurul ei, schimonahia Casiana a intemeiat un mic schit de lemn pe valea paraului Buhalnita, numit „Schitul Casiana”, pe care l-a povatuit duhovniceste pana la obstescul ei sfarsit. Nevointa maicilor din aceasta sihastrie era aceeasi ca in toate sihastriile din jurul Ceahlaului. Zilnic cantau cele sapte laude, in chilii citeau Psaltirea, mancau o data pe zi si petreceau permanent in tacere si smerenie. Numele acestei schimonahii era cunoscut in toate satele de pe Valea Bistritei, caci era o vestita maica duhovniceasca si rugatoare pentru toti si fiecare se folosea de nevointa ei.

Catre jumatatea secolului al XVII-lea, Cuvioasa Casiana egumena s-a mutat in odihna lui Hristos, lasand in urma numeroase ucenice.

Reclame

9 Responses to Casiana Schimonahia

 1. Maria spune:

  Multumesc pt informatie

 2. miha spune:

  Tot despre o sfanta mare cu numele Casiana este cartea Sfantului Nicolae Velimirovici „Casiana- Invatatura despre iubirea in Hristos”. E o carte pe care o recomand la toti, atat pentru viata acestei cuvioase Casiana, cat si pentru „cele 100 de capete despre iubirea in Hristos”,atat de sensibile, scrise de Pr Calistrat, cel care i-a schimbat total viata acestei „Casiane”.

 3. Este minunat sa stiim ca mai sint oameni sfinti pe acest pamint ! Har DOMNULUI in Numele Domnului Nostri Iisus Hristos si a maicii sale Sfinta Fecioara Maria !!Amin !

 4. adorcristy spune:

  Doamne ajuta!

 5. daniel spune:

  mai exista acest schit?

 6. daniel spune:

  exista si aceasta frumoasa manastire intemeiata de maica Alexandra, printesa Ileana a Romaniei, unde sunt si online transmise slujbele daca doriti sa o adaugati pe blogul dvs

  http://www.orthodoxmonasteryellwoodcity.org/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: