Minunile Maicii Domnului la adormirea ei (4)

adormirea 4

Minunea 53 – Aratarea Maicii Domnului dupa Adormirea sa

Dupa invierea lui Hristos si dupa ce s-a inaltat la cer si s-a pogorat Duhul Sfant, pana s-au impartit Apostolii la propovaduire, erau toti dimpreuna intr-un gand. Cand stateau la pranz, lasau un loc de stat si puneau acolo o perna, si pe perna puneau o parte din acea paine, intru cinstea lui Hristos. Apoi, sculandu-se de la masa, luau acea parte de paine, pe care o puneau in cinstea lui Hristos – si o ridicau in sus si multumeau, zicand: ,,Slava Tie Dumnezeul nostru, slava Tie. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh”, iar in locul acelor cuvinte, pana la inaltarea lui Hristos, ei ziceau: ,,Hristos a inviat”, iar dupa inaltarea lui Hristos, ziceau numele Sfintei Treimi, adica: ,,In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh”, apoi: ,,Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ne noua”.
Acest lucru il faceau Apostolii si cand erau laolalta si indeosebi fiecare dintre dansii, pana la adormirea Maicii Domnului.
Iar cand s-au adunat Apostolii pe nori la ingroparea Precistei, dupa ingroparea ei, a treia zi, sculandu-se la pranz, dupa praznuire, au inaltat partea de paine in cinstea lui Hristos, dupa obicei, zicand: ,,Mare este”. In acea vreme, Maica Domnului s-a aratat in nor, cu o ceata de ingeri luminati, si le-a zis lor: ,,Bucurati-va, caci eu sunt cu voi in toate zilele”.
Acum Apostolii, in locul cuvintelor ce ziceau de obicei: ,,Doamne Iisuse Hristoase”, au strigat: ,,Preasfanta Nascatoare a lui Dumnezeu, ajuta-ne noua”. Dupa aceea au mers la mormantul ei si nu au mai aflat-o pe dansa in mormant, si asa au crezut ca s-a sculat si ea din morti a treia zi, ca si Fiul ei, si ca este luata la Cer si cu trupul si cu sufletul (53, Minunile Maicii Domnului 400, de profesor Dumitru Stanescu, editia 1925).

Minunile Maicii Domnului – preot Nicodim Mandita

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: