Minunile Maicii Domnului in profetiile Vechiului Testament (6)

icoana_nasterii_3

Minunea 6 – Maica pururea Fecioara

Imparatul Ahaz cu tot Ierusalimul si Iudeea, era in mare stramtorare si primejduire. Imparatul  Rezin al Sirienilor, insotit de Pecub, imparatul lui Israel, se suise sa cuprinda Ierusalimul.
Vestea aceasta s-a raspandit ca fulgerul in tot Ierusalimul si in toata Iudeea. Inima imparatului, a capeteniilor si a poporului, tremura de spaima in acea zi, precum tremura frunzele si crengile copacilor padurii din pricina vanturilor. Atunci Domnul Dumnezeu, vazand acestea, i-a poruncit Proorocului Sau, Isaia, zicand: ,,Iesi in intampinarea lui Ahaz si-i spune: ,,Ia aminte, fii linistit si nu te teme. Inima ta sa nu slabeasca, din pricina acelor taciuni care fumega… Ceea ce vor ei, nu va fi si nu se va implini”.
Dupa aceste cuvinte incurajatoare, Proorocul ii zise iarasi: ,,Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tau, in adancurile iadului, sau in inaltimile cerurilor”. Ahaz, nedumerit, raspunse: ,,Nu voi cere si nu voi ispiti de Domnul”. Atunci Isaia ii vorbi profetic: ..Asculta casa lui David! Oare putin e pentru voi ca obositi poporul si dati de lucru Domnului Dumnezeului nostru? Deci, Insusi Domnul va va da un semn:: Iata fecioara va lua in pantece si va naste Fiu, si-I vor pune numele Emanoil” (Isaia, 7, 1-14).
Aceasta adevarata prezicere profetica o adevereste si Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, zicand: ,,Nasterea lui Iisus Hristos a fost asa: Maria, Mama Lui, fiind logodita cu Iosif, mai inainte de a fi ei impreuna, s-a aflat avand in pantece de la Duhul Sfant. Iosif, barbatul ei, fiind om drept si nevrand sa o vadeasca, si-a pus in minte sa o lase in ascuns. Acestea cugetand el, ingerul Domnului i se arata, in vis, zicandu-i: ,,Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, femeia ta, pentru ca ce s-a zamislit intr-insa este de la Duhul Sfant. Ea va naste fiu si va chema numele Lui Iisus, caci El va mantui poporul sau de pacate. Acestea toate s-au facut, ca sa se plineasca ceea ce s-a zis de la Domnul prin Proorocul, care zice: ,,Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu, si i se va pune numele Emanoil, care inseamna: ,, Cu noi este Dumnezeu”. Iosif, sculandu-se din somn, a facut cum i-a poruncit ingerul Domnului. A luat pe femeia sa. Dar n-a cunoscut-o, pana ce ea a nascut pe Fiul sau, Cel intai nascut, si I-a pus numele Iisus… (Matei 1, 18-25).
Acestea stiindu-le Biserica lui Hristos Dumnezeu, de pretutindenea, lauda minunea aceasta a Maicii pururea Fecioarei, zicand: ,,Fecioara ai fost mai-nainte de nastere, intru nastere ai fost Fecioara, si dupa Nasterea (Unicului tau Fiu) iarasi ai ramas Fecioara…” (Paraclisul al 2-lea al Maicii Domnului, Cantarea 7).

Minunile Maicii Domnului – preot Nicodim Mandita

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: