Minunile Maicii Domnului in profetiile Vechiului Testament (5)

COPIE_AXION_ESTIN

Minunea 5 – Maica Domnului preinchipuita prin toiagul lui Aaron

Dupa razvratirea lui Core, Datan si Aviron cu 250 capitani cu familiile, casele si vitele lor, dupa care au fost arsi si mistuiti de un foc mare iesit de la Domnul; asijderea dupa rascoala celor 147.000 de oameni pe care i-au ars focul, Domnul Dumnezeu adevereste preotia lui Aaron printr-o mare si minunata minune.
Domnul Dumnezeu a poruncit lui Moise: ,,Ia, de la cei 12 mai-mari ai fiilor lui Israil, douasprezece toiege, cate un toiag de la fiecare semintie si trib al lui Israil. Scrie pe fiecare toiag numele tribului; iar pe toiagul lui Levi scrie Aaron. Toiegele acestea le vei pune in cortul marturiei, inaintea chivotului Sfant, unde Eu ma arat tie. Si va fi cand toiagul barbatului pe care il voi alege va odrasli. Astfel voi potoli cartirea israelitenilor care  cartesc impotriva voastra”.
Moise ascultand, a facut drept asa. A luat cate un toiag de la fiecare semintie de trib, adica 12 toiege, le-a pus in cortul adunarii, inaintea Domnului. A doua zi, Moise cu Aaron si 11 capetenii ale poporului au intrat in cortul sfant. Acolo toti vad plini de mirare toiagul lui Aaron, din casa lui Levi, inverzit, odraslit, inmugurit, inflorit si rodit. Facuse migdale. Moise a luat toate toiegele capeteniilor lui Israel si a dat fiecarei capetenii toiagul sau. Dupa aceea, Domnul a zis lui Moise: ,,Ia toiagul lui Aaron si pune-l inaintea chivotului Sfant spre pastrare ca semn pentru fiii neascultatori, spre a conteni a mai carti asupra Mea, ca sa nu moara”. Moise si Aaron au facut asa cum le-a poruncit Domnul… (Numerii 17).
Mare si minunata a fost minunea savarsita de Domnul cu toiagul lui Aaron; dar mai mare, nespus de mare si preaminunata a fost minunea zamislirii, intruparii si nasterii Pruncului Hristos Dumnezeu-Omul din Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria.

Minunile Maicii Domnului – preot Nicodim Mandita

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: