Am vazut cu adevarat sinele nostru? (9)

Ne este teama

Deseori omul ia o atitudine de parca ar fi in afara sinelui sau, in afara realitatii sale. Ii este teama sa patrunda inlauntrul sau, ii este teama sa-si vada sinele, ii este teama sa fie el insusi. Are un duh strain de sine. Nu accepta ca greseste, nu accepta ca poate avea defecte, ca poate avea slabiciuni, ca trebuie sa se vindece, ca Dumnezeu poate sa-l vindece. Nu se gandeste sa ceara ajutor si sa faca si el stradaniile necesare. Vrea doar sa faca voia lui pentru a-si satisface sinele propriu.
Nu stiu daca cineva si-a vazut cu adevarat sinele si vrea sa ramana in tovarasia acestuia?! Ne este teama. Ne este teama sa vedem ranile noastre, sa vedem defectele noastre. Nu le vom putea suporta, pentru ca acestea ne umilesc, acestea ne smeresc. Celui care are dispozitia de a se smeri, de a se umili, de a merge mai jos decat il duc neputintele lui, aceluia nu-i este teama sa vada cine este sinele sau.
Sfanta Isidora era ea insasi. De aceea isi putea privi sinele fara sa o deranjeze. Nimic nu o putea atinge, nimic nu o ranea. Toate erau pentru ea margaritare, diamante si cununi.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: