In lumina lui Dumnezeu toate se aranjeaza (2)

Indrazneala care-ti trebuie pentru a te vindeca

Eu cred ca pentru fiecare este foarte important sa gaseasca o persoana in care sa se increada. Fiti insa cu luare-aminte. Domnul a spus: „Daca orb pe orb va calauzi, amandoi vor cadea in groapa!”. In viata cotidiana s-au creat si se creeaza probleme infricosatoare, chiar intre oamenii duhovnicesti, atunci cand cineva se incredinteaza orbeste unui om. Este necesar sa se incredinteze cuiva care il poate ajuta, nu oricui.
Sa faca un mic sacrificiu, sa riste putin, daca-mi este ingaduit sa spun asa. Solutia nu poate veni daca omul sta comod si se impaca cu starea lui. Ca sa gaseasca pe cineva caruia sa i se incredinteze este nevoie de indrazneala. Sa riste putin, sa iasa din cochilia lui. Daca va avea indrazneala nu va intarzia sa vada ca va fi ajutat.
Cunosc multi oameni care s-ar fi putut sfinti pana astazi. Au elemente bune in ei, au o dispozitie buna, au dor de viata vesnica, de viata daruita de Hristos. Sunt multi, trebuie s-o spunem. Insa nu indraznesc. Le este frica si de aceea vegeteaza. Adica, unul se apuca de bautura. Ii trebuie ceva curaj sa spuna: „Pana aici, gata!”. Altul se lasa prada placerilor. Ii trebuie curaj sa spuna: „Ori le omor eu pe ele, ori ma omoara ele pe mine!”. Sa taie raul de la radacina. Sa se respecte putin pe sine si sa spuna: „Nu ti-e rusine, ticalosule, ce hal de om esti? Ce vrei sa faci cu tine? Haide, asuma-ti responsabilitatea vietii tale, asuma-ti responsabilitatea faptelor tale!”. Totul este sa risti putin si sa ai indrazneala. Vei fi ajutat si vei putea deveni sfant. Sfintenia este pentru toti.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: