Accepta-ti sinele asa cum este (2)

Cele patru tipuri de oameni dupa Galin

Galin, doctorul din antichitate distingea, din punct de vedere psihologic, patru categorii de oameni: flegmaticii, sangvinii, colericii si melancolicii.
Flegmaticii sunt persoane domoale, greoaie care par ca nu au vlaga, nu au flacara in ei, dar sunt consecvente, rabdatoare, harnice. Indeosebi anglo-saxonii sunt flegmatici. Asa a devenit Churchill invingator.
Sangvinii sunt persoane optimiste in viata, entuziaste, spontane, pline de chef. Pentru acestia viata straluceste. Sunt alt tip de oameni. Este bine sa stim ca, intrucat tipul sangvin inca din nastere este asa, nu inseamna ca este un tip mai duhovnicesc decat cel care este trist. Sa avem asta in mintea noastra.
Colericii sunt persoane irascibile, cartitoare, rautacioase. Sunt oameni mereu suparati, mereu nervosi, cauta neincetat motive sa se certe cu ceilalti.
Melancolicii sunt persoane interiorizate, retinute, blande.
Asadar, oamenii apartin acestor patru categorii, dar pot avea caracteristici din celelalte categorii, insa la fiecare predomina caracteristicile tipului sau. Cineva poate fi flegmatic, dar si putin coleric. Poate fi melancolic, dar si putin sangvin, etc.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: