Inferioritate si superioritate (3)

Un fenomen ciudat

Sentimentul de inferioritate care lucreaza neincetat, accentueaza calitatile pe care le are omul. Nu poate simti echilibru, nu poate avea siguranta daca nu simte ca este superior, daca nu simte ca nimeni nu este ca el.
Omul este un mister. Insa nu stiu cum a iconomisit Dumnezeu lucrurile, dar aceste stari misterioase din om nu pot fi ascunse si le putem vedea. Launtrul omului este asemenea unui ghem incurcat. Luati un ghem de ata incurcat. Vi s-a intamplat sa vi se incurce o ata? Uneori nu este doar pierdere de timp, dar si prostie sa incerci sa o descurci. Este mai simplu sa o tai, sa o arunci si sa-ti faci treaba cu o ata buna.
La fel si in cazul omului care are sentimente de inferioritate, dar este si inteligent. Toata atentia lui se va intoarce spre inteligenta, toate eforturile lui se vor concentra pentru a cultiva inteligenta cat sa simta ca este altcineva. Daca in unele chestiuni ceilalti sunt superiori, nu-l intereseaza si nici nu da atentie acestui fapt. Scopul lui este, indeosebi, sa nu se raneasca. Nu cumva sa se dovedeasca cineva mai inteligent decat el!

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: