Sentimentul de inferioritate (8)

Abordarea normala si abordarea bolnavicioasa a problemelor serioase

Sa ne referim la tema casatoriei. Tema aceasta le preocupa indeosebi pe fete. Barbatii nu o intampina atat de greu, precum femeile. In toata lumea si din toate timpurile se intampla la fel; nu doar in tara noastra. De foarte multe ori se intampla ca, atunci cand cineva asteapta casatoria, aceasta sa nu se realizeze. Este ceva neplacut, este ceva care supara pe cel care asteapta, fie barbat, fie femeie.
Dar una este cand abordeaza normal aceasta situatie si asteapta, sufera si alta este cand devine o stare bolnavicioasa si nu poate suporta, vrea sa moara, etc. Atat de greu este. Cade pe ganduri si toate relele ii trec prin minte. Sufletul i se umple de amaraciune, de deznadejde, de mahnire, de convingerea ca Dumnezeu este nedrept, ca nu-i vede pe toti la fel si da celorlalti toate bunatatile, iar lui nu-i da nimic. Se creeaza o stare de complex, o stare bolnavicioasa si omul se straduieste sa convinga, sa arate ca asa stau lucrurile, dupa cum spune el. Devin oameni incapatanati. Nu se schimba cu nimic. Nefericirea stapaneste peste ei. Sunt multi oameni nefericiti din pricina unor asemenea probleme, desi ar fi putut sa le intampine normal.
O ruda de-a noastra moare si este normal ca noi sa plangem. Tot astfel, atunci cand taiem via, aceasta incepe sa zemuiasca la ambele capete. Plange pentru ca i-am taiat legatura. Dar omul nu se sfarseste, nu dispare, ci isi continua viata intr-o alta lume, unde ne vom reintalni si unde este mult mai bine. Lacrimile curg, si este normal sa curga. Este o abordare normala a situatiei. Alta este, insa, cand omul se sfasie, sufera cumplit si nu poate fi mangaiat cu nimic de pierderea cuiva drag.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: