Sentimentul de inferioritate (3)

De cand exista intr-un om sentimentul de inferioritate

Cred in cele mai multe cazuri sentimentul de inferioritate nu intervine dupa nasterea omului. Se poate ca, pe parcursul vietii, din anumite motive, sa se nasca sentimente de inferioritate, sau la unii sa creasca. Dupa parerea mea, sentimentul de inferioritate incepe din insasi fiinta omului. Fiecare om care vine pe lume pastreaza trasaturile stramosilor sai. Este o mare taina cum se mostenesc aceste trasaturi. Se poate ca aceiasi parinti sa aiba un copil fara trasaturi urate sau alcatuire psihica anormala, iar un altul sa mosteneasca trasaturi bolnavicioase. Se poate ca de la bunici, de la strabunici sau chiar mai din vechime sa se mosteneasca unele trasaturi, si un copil chiar de la nastere sa aiba elemente bolnavicioase, iar un altul sa nu le aiba.
Eu nu sunt doctor. Nu stiu sa spun lucrurile mai concret. Le spun in mod practic, dar cred ca sunt aproape de adevar. Cred, asadar, ca alcatuirea psihica, trasaturile noii fapturi, inca din pantecele mamei, si cu atat mai mult dupa ce se naste, sunt realitatea psihica pe care aceasta o traieste.
Asa cum unele organisme sunt predispuse a se imbolnavi, sunt medii propice pentru unele boli, tot asa unii oameni, inca din pantecele mamei si apoi dupa ce se nasc, au o predispozitie spre sentimentele de inferioritate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: