Adorarea sinelui nostru (1)

Afundati in iubirea de sine

In vremea studentiei am citit o carte si m-a impresionat un lucru care se spunea acolo: „Vei cauta sinele tau si-l vei gasi, insa problemele tale nu se vor rezolva, ci se vor incurca si mai tare!”. Omul este iubitor de sine, este egolatru. Se afunda inlauntrul sau, asa cum se afunda psihopatii. Cand cineva se lasa prada melancoliei, nu mai iese pentru nimic in lume din ea. Desi simte ca daca ar iesi s-ar izbavi, totusi nu iese. Nu iese pentru ca iubeste melancolia lui, iubeste chinurile lui! Acestea sunt stari bolnavicioase care au mare putere.
Exista o mare iubire intre om si sinele sau. Adoram sinele nostru, ne ingrijim de sinele nostru, ne iubim sinele. Acest lucru se manifesta ca neliniste, ca nesiguranta, ca singuratate, ca teama de a nu pati ceva; alteori ca dorinta de a nu pierde ceva, ca teama de esec, de a nu ne face de ras. Toate celelalte sunt zadarnicie pentru ca tinem in brate ego-ul nostru ticalos.
Exista cazurile in care se vede in exterior si ne ajuta sa vedem ce se intampla in noi toti.
Zilele acestea am avut un caz special. M-am aflat in fata unui om neobisnuit. Avea diploma de facultate, avea experienta de viata, dar statea imbratisat cu sinele sau. Erau nedespartiti. I-am explicat in toate felurile, dar nu l-a miscat nimic. Nu numai ca, datorita starii sale, nu intelegea ce spun, dar refuza sa primeasca ajutor, refuza sa iasa din starea aceea si sa revina la normal. Fireste, dupa cum va dati seama, in aceste cazuri orice stradanie ar fi in zadar!

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea. 

Anunțuri

One Response to Adorarea sinelui nostru (1)

  1. In Tacere spune:

    Reblogged this on În Tăcere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: