Cugetele in starile psihice bolnavicioase (3)

Cum pleaca cugetele?

Cand cineva nu face pact cu diavolul sau se intampla ceva si se pocaieste numaidecat, il izgoneste pe vrajmas si acela nu poate face rau sufletului sau. Prin urmare, pleaca si cugetele. Pentru aceasta trebuie sa fii smerit, trebuie sa crezi in Hristos si sa le astepti pe toate de la Hristos.
Omul mandru, iubitor de sine caruia ii este frica de moarte, ii este frica sa nu-si piarda viata, sa nu piarda bunatatile vietii este unealta diavolului si diavolul face tot ce doreste din el. Prin urmare, se agata de el, apoi vin si cugetele, iar omul spune: „Iata, nu mai pot sa le alung!”. Nu exista „nu pot!”. Daca iei atitudinea corecta, acestea vor pleca singure.
Cineva are multe baloane umflate si tine in mana ata de la fiecare balon. Vantul bate, dar baloanele nu se imprastie. Se lovesc intre ele, dar nu se risipesc. Dar daca deschide palma si nu mai strange ata cu care sunt legate baloanele acestea, se desprind indata si dispar.
Asa si cugetele, daca te relaxexi putin ele pleaca. Insa pentru a te relaxa, trebuie sa te sprijini pe ceva. Cu totii, fara sa ne dam seama, suntem cuprinsi de iubirea de sine. Acolo este agatat fiecare! Ne putem ruga la Hristos, putem savarsi fapte bune, insa pe toate le facem pentru a sluji iubirea de sine. Cand omul isi da seama si se impotriveste, vrea sa ucida iubirea de sine – aceasta se intampla cand crezi in Hristos si Ii urmezi pentru a muri impreuna cu El – atunci se desprinde de iubirea de sine si toate legaturile se desfac. Adica sufletul se relaxeaza si cugetele pleaca.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: