Stari psihologice bolnavicioase (8)

Raul fizic este consecinta pacatului?

Nu orice rau fizic este consecinta a pacatului. Dupa cum nici atunci cand se naste un copil cu o malformatie nu este totdeauna din vina parintilor care ar fi pacatuit. Pur si simplu asa s-a nascut copilul. Uneori vinovati sunt parintii. Aici trebuie mare atentie. Exista unii, uneori chiar monahi, care spun: „Copilul vostru este asa pentru ca ati pacatuit”. Poate fi asa, dar nu poate fi absolut sigur. Omul este asemenea copacului care are si crengi sanatoase, dar si crengi bolnave.
Dupa spusele Sfantului Apostol Pavel, „toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri”, din pricina pacatului si cand omul se va elibera de pacat, atunci se va elibera si faptura de toate durerile pe care le are. De aceea „faptura asteapta cu nerabdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu”. Asteptam „ceruri noi si pamant nou”. Cum o sa fi aceasta numai Dumnezeu stie!
Faptura va fi libera de orice rau natural si oamenii vor fi vindecati. Tocmai pentru ca raul exista in neamul omenesc, exista si pacatul. Daca exista pacatul, suportam consecinte trupesti si psihosomatice ale pacatului.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: