Stari psihologice bolnavicioase (4)

Nu cumva Dumnezeu ingaduie totul spre binele nostru?

Dumnezeu iconomiseste lucrurile in asa fel incat sa ramanem aproape de El. Le randuieste pe toate spre binele nostru. Desigur, nu cu forta. Stie ca ne vom familiariza, vom ramane aproape de El si Ii vom fi recunoscatori.
„Lasa problemele. O sa ma ocup eu de ele. Neglijeaza-le ca si cand nu le-ai avea”, spun celui incarcat, ca sa scape putin de griji, de presiunea starii pe care o simte, a mahnirii pe care o simte. Cel care crede in aceste cuvinte, va primi mare ajutor. In mod functional, adica psihologic, cel care se increde scapa de griji. Facand aceasta Hristos gaseste sufletul linistit, impacat, netulburat si daruieste din belsug Harul Sau. Orice facem, facem in numele lui Hristos. Suntem adunati in numele lui Iisus Hristos. In locul de spovedanie in numele lui Iisus Hristos suntem adunati. Acolo este prezent Hristos. Daca nu este prezent de ce mai stam acolo? Sau, daca nu este aici prezent de ce mai stam, de ce mai venim? Este posibil sa nu fie, din moment ce ne-a fagaduit sa fie? Uneori Dumnezeu manifesta nu doar iubirea Lui, ci iubirea lui fina intr-un mod fin. Asadar de ce sa ne inspaintam?
Va veni ceasul – nu stim cand, depinde de atitudinea fiecaruia – cand omul va constientiza si va spune: „Dumnezeul meu, Te-ai ocupat de mine in felul acesta! Ai randuit sa ma imbolnavesc, ai randuit sa am complexe, ai randuit sa am traume inca din anii copilariei! Ai facut acestea tocmai pentru a ma impiedica sa o iau pe un drum gresit!”. Omul se topeste in fata iubirii lui Dumnezeu.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

One Response to Stari psihologice bolnavicioase (4)

  1. In Tacere spune:

    Reblogged this on În Tăcere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: