O invatatura gresita a crestinilor occidentali (9)

Cum se explica unele vise

In vise pot aparea lucruri infricosatoare. Pot aparea imagini urate, reprezentari urate, fapte urate. Erau doi frati gemeni, dar cu alcatuire psihica diferita unul de celalalt.Unul era slab, altul era puternic. Intr-o zi au iesit pe strada, un caine s-a repezit la ei si copiii s-au speriat foarte tare. Cel cu alcatuire psihica puternica, desi s-a speriat, in scurt timp i-a trecut. Cel slab a inabusit in el spaima. Daca aceasta i s-a intamplat la varsta de 7 ani, cand va avea varsta de 20 sau 30 de ani, aceasta traire poate iesi cu furie afara, si poate sa-i fie frica si de pisici. Va fi un om voinic si sanatos caruia ii va fi frica de pisici! Insa inainte de a iesi la suprafata, aceste stari pot aparea in vise, sub forma de cosmaruri, fiare salbatice, fiare cumplite, stari urate si altele asemenea. Fara a exclude faptul ca si demonii pot fauri asemenea stari, pentru a-l vatama pe om, afirmam ca, de cele mai multe ori, ele se datoreaza realitatilor pe care le-am trait.
Omul oricat de rau ar fi. la un moment dat i se va face mila, va regreta. Diavolului insa niciodata n-o sa i se faca mila de om. Niciodata nu o sa te vada chinuindu-te, suferind, si sa spune: „Ajunge, asta se chinuieste de prea multa vreme, sa-l lasam in pace!”. Nu. Cu cat diavolul te afla mai slab, cu cat te va alfa intr-o stare mai rea, cu atat va exploata situatia si te va vatama mai mult.
Prin urmare, daca ai asemenea stari inlauntrul tau, va veni si vrajmasul. Va veni si va contribui trimitandu-ti vise cu fiare salbatice si altele asemenea.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: