O invatatura gresita a crestinilor occidentali (7)

Trairile inabusite din pivnita sufletului

Altii insa, si nu putini, nu functioneaza corect, dar nu doar datorita necunoasterii, nu doar datorita atitudinii incorecte, ci si datorita constitutiei lor psihice. Fiecare om vine pe lume cu o zestre anume. Unul este gras, altul este slab, un altul inalt, altul scund, altul inteligent, altul retardat mintal, etc.
Astfel, unii oameni vin pe lume cu o intreaga zestre psihica, structurala, dar slabiciunile lor, neputintele lor le permit sa fie normali, sa-si traiasca viata frumos sau sa aiba dificultati ale caror trairi sa fie asimilate, fara sa le creeze probleme.
Altii, insa, si datorita alcatuirii psihice nu suporta trairile de orice fel. Fie ca au fost batjocoriti, fie ca le-a fost frica, fie ca au fost stresati, fie ca au fost suparati nu suporta aceste trairi. Intreaga functionare a sufletului lor se aseamana femeii care a aruncat gunoaiele in subsolul casei. Nu le-a dus afara pentru ca ceva nu a lasat-o sa faca asa. Credea ca se va face de ras in fata celorlalte femei si nu vroia sa lase sa se vada ca este taranca. Adica totul a pornit de la un sentiment de inferioritate, de la complexul ca era taranca. O femeie care gandeste normal, chiar daca s-ar face de ras, n-ar fi deranjata. Taranca nu a putut face asa. Avea in ea, dinainte, complexul inferioritatii si nu voia sa se vada ca este taranca. Orice s-ar intampla sa nu se vada gunoaiele.
Prin urmare, din anumite motive, sunt oameni care functioneaza astfel incat asimileaza trairile pe care le au, indiferent de natura lor, si sunt oameni care arunca totul in subsolul sufletului lor, in subconstient si in inconstient, unde pot ramane un an, pot ramane doi, zece, treizeci de ani. La un moment dat vor iesi cu siguranta la suprafata.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: