O invatatura gresita a crestinilor occidentali (6)

Sufletul functioneaza bine cand asimileaza trairile mai putin placute

Ce se intampla cu omul? Si mai ales cu omul de astazi? Fiecare din noi in viata, vrand-nevrand, traim anumite stari. In fiecare clipa avem trairi. Un cuvant spus de cineva face ca noi sa avem o anumita traire. Ori ne intristam, ori ne suparam, ori suntem presati, ori traim un sentiment de rusine. Acestea sunt trairi.
O femeie gospodina nu poate tine gunoaiele in casa. Le aduna si le arunca afara. Astazi le pune in saci speciali si le scoate afara. Cealalta femeie, din anumite motive, de rusine sau pentru ca mintea ei nu a functionat bine, le-a ascuns in casa. Le-a ascuns si a suportat consecintele.
Asadar, fiecare dintre noi traieste anumite sentimente. Aceste sentimente sunt niste realitati. Unii oameni – in zilele noastre sunt destui, dar nu atat de multi ca in vechime, intrucat din multiple si felurite motive acum nu mai gandesc corect -, orice li s-ar intampla, trairile provocate sunt aspirate de organismul lor psihic, ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Totul ramane doar o amintire. Fie ca a fost sentiment de rusine, fie sentiment de durere, de tristete, depresie, trauma, amaraciune, frica, pastreaza o zi, doua, trei aceste trairi, apoi, incet-incet, le asimileaza, le dau uitarii. Asa functioneaza sufletul lor.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: