O invatatura gresita a crestinilor occidentali (5)

Taranca si gunoaiele din subsolul casei

O femeie a venit sa locuiasca la oras. Era taranca de felul ei, dar a venit in oras si voia sa faca pe aristocrata. Ar fi putut sa gandeasca si sa spuna: Eu sunt taranca si voi ramane asa. Nu a gandit asa ca sa nu se faca de ras. Asadar, nestiind cum stau lucrurile, i-a fost rusine sa ia gunoiul si sa-l scoata afara. Dar ce putea sa faca? Gunoiul era in casa! Trebuia sa gaseasca o solutie. A sapat o groapa in casa si a aruncat toate gunoaiele acolo, in subsolul casei. Cu timpul au devenit scarboase si au inceput sa raspandeasca si miros urat.
Nu stiu daca stiti, atunci cand se face tuica, strugurii, prunele sau alte fructe sunt puse intr-o putina ca sa fiarba. Acestea zemuiesc, se umfla si raspandesc un miros cumplit. Cu multi ani in urma, cineva din Sfantul Munte a intrat intr-un asemenea spatiu si din cauza duhorii a murit.
Tot asa si in subsolul casei femeii, gunoaiele s-au umflat, au aruncat capacul si camera s-a umplut de mizerie. Erau gunoaiele pe care le aruncase acolo femeia, dar nu in forma in care le aruncase. Ele se transformasera, devenisera scarboase si urat mirositoare. Ce era de facut? Femeia s-a infricosat si a facut ceea ce trebuia sa faca de la inceput, adica sa curete totul si sa scoata gunoaiele afara, chiar daca ii era rusine.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: