Sa facem ceea ce trebuie pentru a normaliza sinele nostru (3)

Sa nu ne lasam prinsi in cursa de logica noastra

Este necesar, asadar, din partea noastra, sa ne angajam in aceasta lucrare. Pentru a face aceasta, este nevoie ca omul sa aiba in vedere si unele cunostinte teoretice, sa se afle si in ascultare, sa se si nevoiasca. Numai ca trebuie sa mearga impotriva logicii sale. Nu impotriva logicii, ci impotriva logicii sale. Vedem un bolnav psihic, mai ales in faza de apogeu a bolii, care are despre o tema anume, o parere cu totul si cu totul stranie si nu-i poate iesi din cap. Crede nezdruncinat ca asa este. Toti oamenii care gandesc logic vad ca acest om gandeste anormal, dar el nu intelege, nu accepta.
Prin urmare, fiecare om care se angajeaza in lucrarea de mantuire, cel mai bun lucru pe care-l are de facut este sa mearga impotriva logicii sale. Repet, nu impotriva logicii, ci a logicii sale. Eu as spune fara rezerve, nesovaielnic, tot secretul este sa nu ne lasam prinsi in cursa de logica noastra, sa nu fim tarati de logica noastra, sa nu ne lasam sfatuiti de logica noastra. Cel care face aceasta, chiar astazi, inainte de a se termina zi, va incepe sa devina un alt om.
Ce credeti ca-i face pe oameni astazi sa fie ca niste demonizati? Chiar si unii elevi, unii copii, repeta cu indarjire: ”O sa fac ceea ce vreau, ceea ce-mi place mie!”. Cred ca fac o fapta mare. Nu-si dau seama ca, in cele din urma, este o lucrare demonica care-i influenteaza. Adica, in felul in care gandim si in felul in care actionam, il ajutam foarte mult pe diavol ca sa facem voia lui. Diavolul sarbatoreste, pentru ca pune mana pe noi si face ce vrea din noi. Corect este sa spunem: “Hai sa las logica mea deoparte!”. Oricat ar fi cineva de prins in cursa, oricat de intunecat ar fi, cred ca este greu sa inteleaga ca acesta este adevarul. Cand ne referim la o terta persoana, intelegem imediat. Pe celalalt il vedem ca gandeste gresit. Cand este vorba despre noi insine nu intelegem.
Insa ca fiinta logica ce este omul ar trebui sa lase deoparte cursa logicii sale. Va incepe numaidecat sporirea, va incepe numaidecat schimbarea. Se va intampla ceea ce spuneam mai devreme, va incepe normalizarea sinelui propriu.
Sa facem deci ceea ce este nevoie, pentru ca sinele nostru sa devina corect, normal. Sa fie ca o carte deschisa in fata lui Dumnezeu si sa se daruiasca cu totul lui Hristos. Dupa aceea Hristos va hotari ce se va intampla. Trebuie doar sa ne incredintam Lui. Hristos insusi ne va ajuta sa o facem. Ne va umple de har, vom fi izbaviti, vom fi vindecati, vom deveni ai Lui, vom fi ai lui Hristos.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: