Problema este ca omul sa se daruiasca lui Dumnezeu (5)

Esti ceea ce esti. Nu-ti fie teama sa accepti aceasta.

Nu stiu cat reusesc sa ma fac inteles, nu stiu cum va suna, dar exista mantuire pentru toti. Trebuie sa luam lucrurile exact asa cum sunt. Fiecare dintre noi trebuie sa cunoasca bine cine este. Cadrul general al temei despre care vorbim este acelasi, dar pentru fiecare din noi starea launtrica este speciala. Este nevoie sa fim ajutati, dar trebuie sa avem si dispozitia necesara. Daca nu avem dispozitie sa intelegem, nu intelegem nimic.
Fiecare sa se cunoasca pe sine. Sa nu-i fie rusine, sa nu-i fie teama sa accepte ceea ce este. Nu ceea ce vrea sa fie, ci ceea ce este. Sa accepte cu recunostinta fara se certe cu cineva. Nici cu Dumnezeu, nici cu lumea sa nu se certe, nici sa se vaite: “De ce sa fiu asa? De ce sa mi se intample asa? De ce sa am eu asemenea greutati?”. Pe acestea le stie Dumnezeu. Noi suntem datori sa acceptam cu recunostinta orice ni s-ar intampla sis a cunoastem cu rabdare sinele nostru. Numai astfel exista nadejdea, fratilor, sa se intample ceva bun cu noi!
Nu stiu, poate ca gresesc, dar de obicei, cel care este in afara realitatii, in afara sinelui sau, care nu vede, care nu are dispozitie sa se afunde inlauntrul sau, acela crede ca are de facut o alta lucrare. Un Sfant spune: “Daca vei cadea in noroi si ti se astupa nasul si ochii si gura si urechile, la ce-ti va folosi sa-i spui slujitorului tau sa mearga sa imparta bani incoace si-ncolo?”.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: