Problema este ca omul sa se daruiasca lui Dumnezeu (2)

Iata cum devine cineva om al lui Dumnezeu

Psihologii sustin ca in sufletul omului avem trei straturi: constientul, subconstientul si inconstientul. Deasupra este constientul pe care omul il cunoaste. Celelalte parti nu le cunoaste. Daca trairile dinlauntrul lui sunt si bolnavicioase si patologice, atunci omul este tarat incolo si-ncoace, traieste rau si nu poate intelege ce i se intampla. Chiar si atunci cand trairile dinlauntrul sau nu sunt bolnavicioase, daca nu le poate controla, ele actioneaza automat. Doar constientul poate fi controlat.
Asadar, cand omul ia hotararea sa se daruiasca cu totul lui Dumnezeu, daruieste doar ceea ce controleaza, daruieste doar constientul sau. Astazi daruieste sincer, cinstit constientul pe care-l cunoaste. Dar maine simte nevoia sa se incredinteze din nou lui Dumnezeu, tocmai pentru ca o parte din subconstientul sau a iesit la suprafata si s-a facut cunoscuta.
Aceasta inseamna sa punem inceput in fiecare zi.
Desigur, trairile subconstientului sunt bolnavicioase si omul nu le lasa sa iasa la suprafata. Se teme de ele. Daca are curaj sa le lase sa iasa si sa se incredinteze pe sine asa cum este lui Dumnezeu, atunci incepe mantuirea. In ziua urmatoare mai mult, in urmatoarea si mai mult pana cand va iesi la iveala tot inconstientul si omul se va darui cu totul lui Dumnezeu.
Iata cum devine cineva om al lui Dumnezeu! Iata cum devine cineva crestin!

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Lasă un comentariu