Atitudinea sufletului in relatia cu Dumnezeu (2)

Adevaratul duh crestin

Cei care practica sporturi pe stadioane, se lupta sa se intreaca unul pe altul. In viata duhovniceasca nu exista competitie. Cel mult, daca este cu putinta, il luam pe aproapele nostru de brat ca sa mergem impreuna. El poate merge chiar inaintea noastra. Nu ne deranjeaza. Sunt doua duhuri diferite. De aceea si spunem: pun inceput. Nu spunem: corectez, sau completez, sau adaug, ci pun inceput. Adica, in fiecare clipa sa ne redefinim atitudinea fata de Dumnezeu.
Omul vrea sa scape usor. Vrea sa-si salveze putin si egoul sau, dar sa-si salveze putin si virtutea lui. De aceea Domnul nostru lamureste lucrurile, spunand: „Cand veti face toate cele poruncite voua, sa ziceti: Suntem slugi netrebnice, pentru ca am facut ceea ce eram datori sa facem!” (Luca 17,10).
Oare, cum va face aceasta omul care are duhul de astazi? Nu va putea, ii va fi de neinteles. Cineva care este initiat in adevaratul duh crestin, considera ca cel mai firesc este sa spuna ca este sluga netrebnica. Si in clipa in care spune ca este sluga netrebnica sufletul i se umple de rai, i se umple de realitatea cereasca, de Harul lui Dumnezeu chiar in clipa in care simte ca este netrebnic si marturiseste aceasta.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: