Atitudinea sufletului in relatia cu Dumnezeu (1)

In fiecare clipa putem face referire la Dumnezeu

Dupa umila mea parere – pentru noi, crestinii – nu exista nimic care sa ne impiedice sa punem  inceput. Cel care are ceas, de cate ori constata ca nu indica ora corecta il regleaza. In orice clipa stai inaintea lui Dumnezeu smereste-te, pocaieste-te, incredinteaza-te lui Dumnezeu, plangi pentru pacatele tale, fii curajos, nu-ti fie teama. Nu-ti fie teama sa-ti inchipui despre tine ca vei merge in iad, dar nu-ti fie teama nici sa te incredintezi milei lui Dumnezeu, sa te incredintezi milostivirii Sale. In orice clipa.
Orice s-ar fi intamplat pana in acea clipa, putem sa o luam de la capat. Nu stiu exact cum stau acum lucrurile, insa imi aduc aminte ca, atunci cand eram elevi, la caligrafie, daca faceam literele urate sau faceam greseli elevii ambitiosi stergeam sau rupeam foaia si o luam de la capat pentru a le scrie bine si a primi laude.
In cele duhovnicesti lucrurile nu stau asa. Are importanta intreaga atitudine a sufletului. Are importanta cat de mult trebuie sa fim atenti, ce duh a patruns pana astazi in sufletul nostru, cum am inteles lucrurile si daca exista greseli sa le corectam. Este foarte greu, dar daca incepem acum sa incepem corect. Intreaga lucrare a sufletului, intreaga atitudine a sufletului inaintea lui Dumnezeu are un duh anume.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: