Cum s-au aflat Sfintii pe malul celalalt… (11)

Fiecare zi este o noua realitate

Miscarea fireasca a trenului este sa mearga pe sine. Daca iese de pe sine, se va zdrobi. Starea fireasca a omului este sa mearga spre Dumnezeu, sa nu se gandeasca la sine. Numai asa simte ca exista, ca este fericit si ca il are in el pe Dumnezeu. Acest parcurs, aceasta miscare trebuie sa o faca el.
Din pacate omul s-a intors spre sinele sau, s-a indumnezeit pe sine, iar inlauntrul sau s-a creat o stare confuza. Dupa cum spun specialistii psihologi, o mica parte din sufletul sau poate fi cunoscuta si controlata, si aceasta este constientul, iar subconstientul si inconstientul nu pot fi controlate. Cel care se incredinteaza pe sine lui Dumnezeu, va trai fiecare zi ca pe o noua realitate. In fiecare zi o parte din ce in ce mai mare a sufletului sau o va incredinta lui Dumnezeu. Va veni ziua cand se va simti cu totul incredintat lui Dumnezeu, chiar si subconstientul sau. Astfel, va deveni un om simplu, un om al lui Dumnezeu.
Cineva m-a intrebat intr-o zi la spovedanie: “Spuneti-mi parinte, in fapta cum este?”. In fapta inseamna ca eu m-am incredintat ieri lui Dumnezeu, o fac si astazi, o fac si maine, si o fac in fiecare zi? Ce inseamna “ma incredintez pe mine lui Dumnezeu, pun inceput?” Inseamna nu doar ceva teoretic, ci inseamna sa am credinta ca nu se poate fara Dumnezeu. Cand pleaca Harul omul simte ca a fugit de la fata lui Dumnezeu. Adica, ceea ce s-a intamplat cu Eva, se intampla cu fiecare dintre noi. Eva nu a luat, pur si simplu, fructul interzi si l-a mancat, ci a incetat sa mai stea cu fata spre Dumnezeu, a incetat sa mai aiba respect fata de Dumnezeu, a incetat sa mai aiba iubire fata de Dumnezeu, a incetat sa se increada in Dumnezeu. A inceput sa banuiasca, a inceput sa vicleneasca nu cumva ceea ce i-a spus diavolul este drept? Din pacate a crezut in acel lucru si a cazut.
Trebuie ca omul sa izgoneasca toate acestea din mintea lui, sa creada in Hristos, sa se increada in El, sa-L iubeasca pe Hristos si sa se incredinteze ca si sufletul lui poate trai cele traite de Sfinti.

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea.

Anunțuri

One Response to Cum s-au aflat Sfintii pe malul celalalt… (11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: