Cum s-au aflat Sfintii pe malul celalalt… (3)

Inabusirea trairilor

   Mai demult, la case, in podeaua unei camere exista o deschizatura si dedesupt, era pivnita. Sa ne inchipuim ca gospodinele aruncau, provizoriu, in pivnita coji de cartofi si alte gunoaie. Acestea fireste, nu dispareau complet. Continuau sa existe si se preschimbau. Cojile de cartofi putrezeau si iesea de acolo un miros urat. Oricat de curata am avea casa, de vreme ce exista acest continut in pivnita, de acolo va iesi permanent duhoare. Iar daca aceste gunoaie vor fermenta, vor arunca capacul si camera se va umple de un miros cumplit.
Asadar, in subconstientul omului sunt impinse diverse trairi, inca din anii copilariei noastre. In timp ce crestem ni se intampla multe lucruri nedorite, de care nu putem scapa. Daca omul nu le asimileaza corect in contientul sau, le abandoneaza – este foarte usor sa faca aceasta – in subconstient. Acestea sunt trairile inabusite care au autonomie, ca si cand ar avea un govern al lor, o putere a lor si se manifesta cand si cum vor.
In aceste conditii vino tu sarmane, oricine ai fi – adica noi toti, de vreme ce nu cunoaste aceasta realitate -, vino si traieste viata duhovniceasca! Cum o vom trai? Vom face stradanii mari, doar atata cat vom putea intelege si atata cat vom putea controla sinele  nostru si atata cat vom putea incepe sa pasim pe un drum nou. Insa din cand in cand, trairile inabusite vor iesi dinlauntru necontrolate si vor face ce vor voi ele!

Arhim. Simeon Kraiopoulos – Sufletul meu. Temnita mea

Anunțuri

2 Responses to Cum s-au aflat Sfintii pe malul celalalt… (3)

  1. In Tacere spune:

    Reblogged this on În Tăcere.

  2. Că nimic nu este acoperit care să nu se descopere şi nimic ascuns care să nu se cunoască.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: