Cap. XIII – Asuprirea inchipuirilor

Desi vrajmasul nostru viclean si mult chibzuit, care n-are nevoie de osteneala pentru a ne ispiti, te-ar fi atacat vreodata, totusi, indeosebi in ceasul mortii, cu mincinoase aratari, cu vederi si cu prefaceri in inger de lumina, ramai tare in conceptia de nimicnicia si neputinta ta. Atunci cu curaj si inima indrazneala zi-i: Schimba-te, ticalosule, in intunerecul tau. Nu-mi trebuesc aparitii. N-am nevoie de altceva decit de indurarea Iisusului meu si de mijocirea si rugaciunile Pururea Fecioarei Maria si ale celorlalti sfinti. Chiar daca, din multe indicii, vei cunoaste ca aceste semne sunt adevarate si vin de la Dumnezeu, totusi, fugi totdeauna de ele si cat poti, alunga-le departe de tine. Nu te teme ca nu-i place lui Dumnezeu aceasta intoarcere. Daca aceste vederi ar fi de la Dumezeu, stie sa ti le curete si nu-i va parea rau daca nu le primesti. Caci cel ce „da har celor smeriti”, nu-l ia de la ei, pentru tot ce fac din smerenie.

Acestea sunt cele mai obicinuite arme folosite de vrajmas contra noastra in cel mai din urma ceas al vietii noastre, desi pe fiecare il ataca dupa unele inclinatii si pasiuni, carora il vede supus mai mult.

De aceea, iubitilor, inainte de a se apropia acel ceas grozav de razboiu, trebue sa ne inarmam contra celor mai iute pasiuni ce ne stapanesc mai mult, sa luptam vitejeste pentru a inlesni biruinta, atunci cand ni se ia toate armele din mainile noastre.

Nicodim Aghioritul – Razboiul Nevazut

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: