Paraclisul Icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Hodighitria (Povatuitoarea) – 21 Ianuarie

Indrumatoarea(povatuitoarea)
Slava Tie, Doamne (de 3 ori)
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, care pretutindenea esti si toate le implinesti, vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si te salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre,
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, milueste-ne pe noi! (de 3 ori),
Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Doamne miluieste (de 12 ori),
Veniti sa ne inchinam Imparatului Nostru Dumnezeu! Veniti sa ne inchinam si sa cadem la insusi Hristos, Imparatul nostru Dumnezeu! Veniti sa ne inchinam si sa cadem la insusi Hristos, Imparatul si Dumnezeul nostru! (de 3 ori)

PSALMUL 142
Doamne, auzi rugaciunea mea, asculta cererea mea, intru credinciosia Ta, auzi-ma, intru dreptatea Ta.
Sa nu intri la judecata cu robul Tau, ca nimeni din cei vil nu-i drept inaintea Ta.
Vrajmasul prigoneste sufletul meu si viata mea o calca in picioare; facutu-m-a sa locuiesc in intuneric ca mortii cei din veacuri.
Mahnit e duhul in mine si inima mea incremenita inlauntrul meu.
Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mainilor Tale m-am gandit.
intins-am catre Tine mainile mele, sufletul meu ca un pamant insetosat.
Degrab’ auzi-ma, Doamne, ca a slabit duhul meu. Nu-ti intoarce fata Ta de la mine, ca sa nu ma aseman celor ce se pogoara in mormant.
Fa sa aud dimineata mila Ta, ca la Tine mi-e nadejdea. Arata-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu.
Scapa-ma de vrajmasii mei, ca la Tine alerg, Doamne.
Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun sa ma povatuiasca la pamantul dreptatii.
Pentru numele Tau, Doamne, daruieste-mi viata. Intru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu.
Fa bunatate de starpeste pe vrajmasii mei si pierde pe toti cei ce necajesc sufletul meu, ca eu sunt robul Tau.

Dumnezeu este Domnul si S-a aratat noua. Bine este cuvantat, Cel ce vine intru numele Domnului, (de 4 ori)

Troparele Paraclisului
Glas IV
Sa ne inchinam toti cu evlavie Sfintei Icoane a indrumatoarei si catre aceasta din suflet sa strigam: ca Ceea ce esti ajutatoare si calda aparatoare, da-ne noua totdeauna ajutorul Tau cel cald, Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Marie, si de toate bolile izbaveste-ne.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh
Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Nu vom tacea, Nascatoare de Dumnezeu, pururea a spune puterile Tale, noi, nevrednicii. Ca de nu ai fi stat Tu inainte rugandu-Te, cine ne-ar fi izbavit dintru atatea nevoi? Sau cine ne-ar fi pazit pana acum slobozi? Nu ne vom departa de la Tine, Stapana, ca Tu mantuiesti pe robii Tai pururea din toate nevoile.

PSALMUL 50

Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta
Si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea.
Mai vartos ma spala de faradelegea mea si de pacatul meu ma curateste.
Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea.
Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu.
Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea.
Ca iata adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale mi-ai aratat mie.
Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati; spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi.
Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Intoarce fata Ta de catre pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le.
Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele.
Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine.
Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu Duh stapanitor ma intareste.
Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce.
Izbaveste-ma de varsarea de sange, Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.
Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.
Ca de ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.
Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi.
Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului.
Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tau vitei.

CANONUL

CANTAREA 1 (GLAS VIII)

Apa trecand-o ca pe uscat si din rautatea egiptenilor scapand, israeliteanul striga: Izbavitorului si Dumnezeului nostru sa-I cantam.

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Tu esti aparatoare si ajutor, Ceea ce esti plina de har, indrumatoare Marie, celor ce cu credinta si cu dragoste cauta la grabnica Ta mijlocire, Preacurata.
Maica fiind Izbavitorului, izbaveste de toate primejdiile si greutatile pe cei ce cu credinta cheama in tot ceasul numele Tau cel cinstit de indrumatoare.
Venit-a Icoana Ta cea minunata din Vatoped prin chemare ne­vazuta in sfanta stana a Xenofontului, revarsand noua har, indrumatoare.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Tamaduiri izvoraste in chip minunat tuturor credinciosilor Icoana Ta cea dumnezeiasca, de aceea cantam Tie cantare de multumire, tot sufletul dreptcredinciosilor.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Fiind bolnav cu trupul si cu sufletul, cercetarii celei Dumnezeiesti si purtarii Tale de grija invredniceste-ma Tu, Maica lui Dumnezeu, ca Ceea ce esti buna si Nascatoarea Celui Bun.

CANTAREA A 3-A

Doamne, Cel ce al facut cele de deasupra crugului ceresc si ai zidit Biserica, Tu pe mine ma intareste intru dragostea Ta, ca Tu esti marginea doririlor si credinciosilor intarire, Unule, Iubitorule de oameni.

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi

Din cer, Fecioara, cu privirea Ta senina, vezi pe cei ce stau la Icoana Ta, Preacurata. Implineste, Te rugam, cererile noastre, Nascatoare de Dumnezeu, ca Ceea ce esti Maica indurata a Atottiitorului.
Har si mila din belsug revarsa Icoana Ta, Preacurata, pe care o numim, Fecioara, indrumatoare, si vindeca totdeauna patimile cele netamaduite ale celor ce alearga la Tine.
Harul Tau cel luminat care cu adevarat a iesit in toata lumea din sfanta Ta Icoana, degrab’ intampina pe cei ce sunt in primejdii si dureri, Fecioara indrumatoare; pentru aceasta pe Tine Te laudam.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Femeilor neroditoare le dai rod, Preacurata, si din calea pierzarii, la Domnul ii calauzesti, sub acoperamantul Tau cel sigur, pe cei ce se pocaiesc din inima, Tu, singura indrumatoare.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Fiind cuprins de neputinte cumplite si de chinurile bolilor, Tu, Fecioara, ajuta-mi; cer ajutorul Tau, Fecioara, ca pe Tine Te stiu comoara de tamaduiri neimputinata si necheltuita, Ceea ce esti cu totul fara de prihana.

CATAVASIE

Izbaveste de toata stricaciunea si primejdia si necazul pe cei ce cauta la acoperamantul Tau cel dumnezeiesc, ca Ceea ce esti indrumatoare tuturor, Nascatoare de Dumnezeu.
Cauta cu milostivire, cu totul laudata, Nascatoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu si vindeca durerea sufletului meu.
Ceea ce esti rugatoare calda si zid nebiruit, izvor de mila si lumii scapare, cu dinadinsul strigam catre Tine, Nascatoare de Dumnezeu, Stapana: Vino degrab’ si ne izbaveste pe noi din nevoi, Ceea ce esti singura grabnic folositoare.

ECTENIE SI SEDEALNA (GLAS II)

Izvor de bunatati ni s-a dat noua Icoana Ta cea Preacinstita Fecioara indrumatoare, de care noi, apropiindu-ne cu credinta, ne umplem de bucurie sfanta si vestim tuturor lucrarea minunilor Tale celor multe, Curata.

CANTAREA A 4-A

Auzit-am, Doamne, taina randuielii Tale, am inteles lucrurile Tale si am preaslavit Dumnezeirea Ta.

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Icoana Ta cea preacinstita, Fecioara Stapana, intarire s-a facut noua, robilor Tai, si izbavire din primejdii.
Harul Tau vestesc cei izbaviti din boli si necazuri, Nascatoare de Dumnezeu, indrumatoare, ca Tu ne intampini pretutindeni, Preacurata.
Intarire si tamaduire daruieste celor suferinzi in necazurile vietii, Nascatoare de Dumnezeu, indrumatoare, ca Ceea ce esti izvor nesecat al milei.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Curatire pacatelor noastre si izbavire de greseli cere pentru cei ce alearga cu credinta la acoperamantul Tau, Nascatoare de Dumnezeu, indrumatoare.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Nadejde si intarire si zid de scapare nemiscat castigandu-Te pe Tine, Ceea ce esti intru tot laudata, de tot necazul ne izbavim.

CANTAREA A 5-A

Lumineaza-ne pe noi, Doamne, cu poruncile Tale si cu bratul Tau cel inalt; pacea Ta da-ne-o noua, Iubitorule de oameni.

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Intinde, Curata, acoperamantul Tau cel prealuminos catre Manastirea Mihai Voda cea cinstita, care se infrumuseteaza cu Icoana Ta, indrumatoare.
Ai auzit glasul celor ce cu credinta se roaga Tie si ai vindecat, indrumatoare, de boli grele pe cei suferinzi care alearga la Tine.
Ceea ce singura, in chip minunat, ai purtat pe Dumnezeu in trup, Tu, indrumatoare, ne vii in intampinare pretutindeni si celor ce cer de la Tine le implinesti toate cererile.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Aratatu-Te-ai Manastirii Xenofontului lauda dumnezeiasca, Nascatoare de Dumnezeu, si tuturor crestinilor indrumatoare si mare Aparatoare, si noua celor ce Te cinstim.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Tamaduieste, Curata, neputinta sufletului meu, invrednicindu-ma cercetarii Tale, si sanatate, cu rugaciunile Tale, daruieste-mi.

CANTAREA A 6-A

Rugaciunea mea voi varsa catre Domnul si Lui voi spune scarbele mele; ca s-a umplut sufletul meu de rautati si viata mea s-a apropiat de iad, si ca Iona ma rog: „Dumnezeule, din stricaciune scoate-ma!”

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi

Bolile cele grele le tamaduiesti si daruiesti ajutor cald celor ce cer de la Tine, Nascatoare de Dumnezeu, Curata indrumatoare; de aceea propovaduim pururea minunile Tale pe care le faci neincetat.
Mai luminos decat soarele este pretutindeni acoperamantul Tau, Fecioara; Tu vindeci boala cancerului si dezlegi legaturile nerodirii celor ce cu evlavie cer harul Tau, Cinstita indrumatoare.
Pe Tine aflandu-te zid si mangaiere dumnezeiasca, Manastirea Mihai Voda se mareste cu Icoana Ta cea sfanta, Nascatoare de Dumnezeu, indrumatoare; pe care tot glasul o lauda ca pe o pazitoare si mare scapare.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Prin valurile vietii la limanul mantuirii duci, Fecioara, ca o indrumatoare a tuturor si Acoperamant, pe cei ce sunt inviforati, in primejdii, in dureri si in necazuri, prin apararea Ta, totdeauna.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Acum zac in patul durerilor si nu este tamaduire trupului meu; ci ma rog Tie, Celei bune, care ai nascut pe Dumnezeu, Mantuitorul lumii si Tamaduitorul bolilor, ridica-ma din stricaciunea durerilor.

CATAVASIILE CANTARII A 3-A

Izbaveste de toata stricaciunea si primejdia si necazul pe cei ce cauta la acoperamantul Tau cel dumnezeiesc, ca Ceea ce esti indrumatoare tuturor, Nascatoare de Dumnezeu.
Cauta cu milostivire, cu totul laudata, Nascatoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu si vindeca durerea sufletului meu. (Ectenie pentru cei pentru care se savarseste Paraclisul.)

CONDACUL (GLAS II)

Indrumatoarea noastra si pavaza in toata viata esti, Preacurata; de aceea, de Icoana Ta cea sfanta apropiindu-ne, strigam Tie: indruma-ne pe noi catre cele mai bune.

PROCHIMEN

Pomeni-voi numele Tau in tot neamul si neamul.

Stih: Asculta, fiica, si vezi si pleaca urechea ta si uita poporul tau si casa parintelui tau.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Parinte, Cuvantule si Duhule, Treime Sfanta, curateste multimea greselilor noastre.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, Milostive, curateste multimea greselilor noastre.

Stih: Miluieste-ne, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toate faradelegile noastre.

(GLAS IV)

Indreapta-i pe caile pocaintei, Preacurata, ca o indrumatoare, pe cei ce se roaga Tie cu credinta; si izbaveste din nevoi si din grelele necazuri si feluritele ispite pe cei ce striga catre ajutorul Tau mantuitor, Pururea Fecioara; ca apararea Ta cea calda intotdeauna vine in intampinare si mantuieste din mari primejdii; de aceea vestim, Stapana, multele Tale minuni.

CANTAREA A 7-A

Tinerii cei ce au mers din Iudeea in Babilon oarecand, cu credinta Treimii vapaia cuptorului au calcat-o, cantand: „Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat.”

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Intampinandu-i pe toti cu harul Tau cel dumnezeiesc, indrumatoare Fecioara, vindeca toate bolile si tot necazul si veseleste pe cei ce canta: „Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat”.
Tot glasul vesteste minunile Tale, indrumatoare, ca ii ajuti degraba pe toti si veselesti pe cei ce-Ti canta: „Bucura-Te, Fecioara Curata, Aparatoarea noastra!”.
Sfanta Ta Icoana sfinteste pe cei ce cad la ea cu credinta; caci, patrunsa de lumina cea nematerialnica a harului Tau cel bogat, conduce tainic catre lumina pe cei ce Te lauda pe Tine, Fecioara.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Tu, Fecioara indrumatoare, dezlegi nerodirea femeilor si sfintesti si indrepti catre calea pocaintei cu apararea Ta calda pe cei ce sunt greu robiti de stapanirea vrajmasului.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

De neputintele trupesti si de pacatele sufletesti, pe cei ce vin cu dragoste catre acoperamantul Tau cel dumnezeiesc, invredniceste-i sa fie tamaduiti, Nascatoare de Dumnezeu, care ai nascut noua pe Mantuitorul Hristos.

CANTAREA A 8-A

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Nu trece cu vederea pe cei ce au trebuinta de ajutor de la Tine, Fecioara, care canta si Te preainalta intru toti vecii.
Obstea sfantului Xenofont are Icoana Ta cea dumnezeiasca, indrumatoarea, pentru aceea mareste purtarea Ta de grija. Iar noi, cinstita Manastire Mihai Voda, iti multumim Tie si Te preaslavim, ca pe aparatoarea noastra, avandu-Te pe Tine ocrotitoare si bisericii pazitoare.
Izbaveste, Fecioara, din necazuri si primejdii pe cei ce Te cheama cu tot sufletul, ca Tu esti Aparatoarea noastra.
Izbavindu-ne din boli prin harul Tau cel dumnezeiesc, Fecioara indrumatoare, aducem Tie cu credinta cantare de multumire.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Manastirea Ta cea sfanta, Fecioara, care se inchina cu credinta Icoanei Tale celei dumnezeiesti, acoper-o si pazeste-o de ispitele cele fara de numar.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

Tu izgonesti asuprirea si navalirea patimilor, Fecioara; pentru aceea Te laudam intru toti vecii.

IRMOSUL

Sa laudam, bine sa cuvantam si sa ne inchinam Domnului, cantandu-I si preainaltandu-L pe Dansul intru toti vecii.
Pe imparatul ceresc, pe care il lauda ostile ingeresti, „laudati-L si-L preainaltati intru toti vecii”.

CANTAREA A 9-A

Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

Cu adevarat, Nascatoare de Dumnezeu, Te marturisim pe Tine Fecioara curata, noi cei izbaviti prin Tine, slavindu-Te cu cetele cele fara de trup.
Daruind tamaduiri din belsug celor care cer si intampinand pretutindeni pe cei ce Te cheama, Te-ai facut, Fecioara, pricina de lauda a tot neamul.
Manastirea Ta cea sfanta si pe toti crestinii care intr-un suflet striga catre Tine, Fecioara, pazeste-i nevatamati de toata vrajmasia.

Binecuvantam pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh Dumnezeu.

Fa cereasca mintea mea cu iubirea Fiului Tau, Fecioara, si indruma-ne totdeauna catre caile pocaintei, ca o indrumatoare.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.

De sus nu ma parasi, trimitand darurile bunatatii Tale celei multe celor ce Te maresc cu inima neindoita.

Catavasia:

O, prealuminate nor, Maica lui Dumnezeu, pe cei ce se lupta cu noi surpa-i, cu dreapta Ta cea stapanitoare si atotputernica; celor ce sunt in scarbe le ajuta, pe cei asupriti ii mantuieste si dezleaga de pacate pe cei ce se roaga Tie; ca toate le poti, cate le voiesti.

Apoi:
Cuvine-se cu adevarat sa Te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, Cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita, fara de asemanare, decat Serafimii, Care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe Tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim.
Cu dumnezeiasca dragoste monahul Ioan din Rusiconul Sfantului Aton te-a daruit bisericii noastre. Iar noi, cei ce ne impartasim de binefacerile ce neincetat, in chip tainic si minunat, se revarsa asupra celor ce o cinstesc, de aceea Te laudam si Te marim, indrumatoare.
Icoana Ta izvoraste in chip minunat tamaduiri nenumarate celor ce Te cheama cu credinta; pentru aceasta tot glasul vesteste harul Tau, laudand minunile Tale, indrumatoare.
Cine va canta purtarea Ta de grija si harul Tau pe care le ai pentru toti, Maica lui Dumnezeu, ca dai rod pantecelor neroditoare si opresti zaduful tuturor patimilor.
Bucura-te, dumnezeiasca biserica a Maicii Domnului, ce ai in sanurile tale Icoana cea cinstita; de aceea Te lauda toata lumea, Nascatoare de Dumnezeu, impartasindu-se de darurile Tale.
Cu indurare vezi, indrumatoare, pe cei ce stau la Icoana Ta cea cinstita si implineste cererile tuturor, Fecioara indrumatoare.
Mute sa fie buzele paganilor celor ce nu se inchina cinstitei Icoanei Tale, celei zugravite de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, ceea ce se cheama Povatuitoarea.
Pe cei ce cauta cu credinta la acoperamantul Tau, indrumatoare Marie, si pe cei ce striga cu credinta numele Tau cel dumnezeiesc, pastreaza-i nevatamati de dureri si necazuri.
Toate ostile ingeresti, Inaintemergatorul Domnului, cei doisprezece Apostoli si toti Sfintii, impreuna cu Nascatoarea de Dumnezeu, faceti rugaciuni ca sa ne mantuiasca pe noi.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi. (de 3 ori)

TROPARUL PREASFINTEI INDRUMATOARE (GLAS I):

Icoanei Tale celei sfinte, numita indrumatoarea, inchinandu-i-ne acum cu multa credinta, Te laudam, Curata Fecioara, caci ea ne-a fost adusa in chip minunat, revarsand catre noi minunile Tale si izbavindu-ne din toate nevoile; de aceea, cu dragoste strigam Tie: Slava milostivirii Tale, Curata, Slava pavezei Tale, Slava purtarii Tale de grija, Una Prealaudata.

Glas II: Când Te-ai pogorât la moarte, Cel ce eşti viaţa fără de moarte, atunci iadul l-ai omorât cu strălucirea Dumnezeirii şi când ai înviat pe cei morţi din cele de dedesubt, toate puterile cereşti au strigat: Dătătorule de viaţă, Hristoase, Dumnezeul nostru, slavă Ţie.

AL DOILEA TROPAR AL PREASFINTEI INDRUMATOARE:

Pe cei ce cauta cu credinta la acoperamantul Tau cel minunat si la apararea Ta cea calda, Fecioara indrumatoare, Maica lui Hristos Dumnezeu, scapa-i din toata boala si toata nevoia si toate necazurile si incercarile; ca toti catre Tine indreptam privirile si chemam cu credinta numele Tau cel preasfant, Stapana.

CONDACUL INDRUMATOAREI:

Laudam minunile Fecioarei pe care in chip minunat le-a facut in timpurile noastre si Icoanei Celei Prea Curate numita Indrumatoarea, care a fost adusa aici din Manastirea Rusicon spre pavaza si acoperamant, ne inchinam strigand: Bucura-te, Maica Preacurata.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!
Doamne miluieste. (de 3 ori)
Pentru rugaciunile sfintilor parintilor nostri, Doamne, Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin!

Anunțuri

One Response to Paraclisul Icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Hodighitria (Povatuitoarea) – 21 Ianuarie

  1. cornel spune:

    In imagine nu este Icoana de la Mihai Voda. Este o alta icoala, la fel de frumoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: